29 Haziran 2014 Pazar

Speaking Bölümü

12:33

PAYLAŞIN

PTE Academic'de Speaking

İngilizce sınavlarının belki de en zor bölümüdür, Speaking! Fazla pratik yapmadığımızdan veya yapamadığımızdan dolayı Speaking her zaman bizi zorlar. Rahat konuşabilmek için ya bir kursa kayıt olacaksınız ya da İngilizce konuşabileceğiniz bir arkadaş bulacaksınız! Arkadaş bulmak içinde en  zahmetsiz ve masrafsız yollardan biri ise internettir. Tek yapmanız gereken Google doğru kelimleleri yazmak. Size bu konuda da ufak bir tüyo vermeden geçemeyeceğim. Skype'in formuna bir göz atın! İngilizce konuşmak isteyen insanların olduğunu göreceksiniz. Neyse artık gelelim asıl konumuza.

PTE Academic'in konuşma bölümü, Toefl IBT ve IELTS göre daha kolay! 

PTE Academic daha kolay diyebiliriz, çünkü gözünüzün gördüğü bir grafiği, bir haritayı, bir tabloyu vb. şeyleri anlatmanızı istiyor. TOEFL IBT ve IELTS'de ilk defa karşılaşacağınız sorulara cevap vermeniz gerekirken, PTE Academic'de görsel olarak gördüğünüzü anlatmanız bekleniyor. Ayrıca PTE Academic'de ekranda görsellerin yanı sıra rakamlar ve yazılar var. Aklınıza bir şey gelmese bile bunları kullanarak 40 saniyeyi dolu dolu konuşabilirsiniz. Unutmayın ki, beyin görseli daha kolay anlar ve dolayısıyla insanlar görselleri daha rahat anlatmaktadırlar. Gelin bunu test edelim.

Kendinizi test edin!

25 saniyede hazırlık yaparak, 40 saniyede "sağdakini mi?" yoksa "soldakini mi?" daha kolay anlatabilirsiniz? 



Eğer cevabınız soldaki ise PTE Academic'in konuşma bölümü size daha uygundur. Hayır sağdakini daha rahat anlatırım diyorsanız, o zaman Toefl Ibt'nin konuşma bölümü size daha uygundur!

Şimdi gelelim PTE Academic ücretsiz testine! PTE Academic'e girmeyi düşünüyorsanız veya fikir edinmek istiyorsanız kesinlikle ücretsiz testini denemelisiniz. Ücretsiz deneme testine ulaşmak için tıklayın.

Ücretsiz testin Speaking bölümündeki sorularından bazılarını aşağıda bulabilirsiniz. 25 saniye hazırlık ile aşağıdaki görselleri 40 saniyede anlatabilir misiniz?






1 yorum: