18 Mayıs 2015 Pazartesi

YDS'nin Alternatifi PTE Academic

05:45

PAYLAŞIN

Pearson Türkiye Ölçme ve Değerlendirme Çözümleri Müdürü İpek Sarı: “YDS’de beklediği puanı alamayanlar şanslarını PTE Academic ile deniyorlar. İstanbul, Ankara, Adana, Kayseri, Denizli ve Diyarbakır’daki mevcut, ve çok yakında Erzurum’da açılacak bulunan test merkezlerimizde diledikleri zaman sınava girebiliyorlar” dedi.

ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen PTE Academic, kamu personeli ve akademik personel için İngilizce yeterlilik derecesi olarak kabul görürken, yüksek lisans ve doktora başvuruları için de geçerliliğe sahiptir. Ayrıca lisans düzeyinde üniversitelerin ingilizce hazırlık muafiyet belgesi olarak ta kullanılabilmektedir.

YDS’ye alternatif olmasının yanında Pearson PTE Academic sınavı, yurtdışında eğitim görmek ve göçmenlik için de kullanılabilen, bilgisayar tabanlı İngilizce sınavıdır. Adaylar, sadece 48 saat gibi kısa bir süre öncesinden başvurarak sınava girebilirler, sonuçlarını da 5 iş günü içerisinde alabilirler. Ayrıca PTE Academic dünya çapında 50’yi aşkın ülkedeki test merkeziyle, birçok yerde sınava girebilme kolaylığı sağlamakta, Harvard Business School, INSEAD ve Yale Üniversitesi gibi seçkin kurumlar da dahil olmak üzere dünya çapında binlerce akademik program tarafından kabul görmektedir.

Ölçme ve Değerlendirme Çözümleri Müdürü İpek Sarı, “sınava giren adayların en fazla 5 iş günü içerisinde sonuçlarını öğrendiklerini ve 2013 yılında sınava girenlerin %85’inin test sonuçlarını 2 gün kadar kısa bir süre içerisinde alabildiklerini” belirtti.

0 yorum:

Yorum Gönder