29 Temmuz 2015 Çarşamba

PTE Sınavı

11:39

PAYLAŞIN
PTE Sınavı

PTE Sınavı hakkında bilmeniz gerekenler

PTE Sınavı hakkında önemli olan bilgilerin özetini aşağıda sizinle paylaşıyorum. PTE Sınavına girip girmeyeceğinize karar vermeden önce önemli bilgilere ve ilgili linklere göz atmanızı tavsiye ederim. Bu sayede hem zamandan tasarruf sağlarken, hem de kolay bir şekilde araştırma yapmış olursunuz. 

PTE Sınavı ve avantajları

PTE Sınavı , Toefl IBT, IELTS ve YDS'ye alternatif bir sınav olup, YÖK tarafından eşdeğerliliği bulunan bir sınavdır. PTE Sınavı ayrıca pek çok yabancı üniversite tarafından da eşdeğerliliği bulunan bir sınavdır. PTE Academic sınav sonucu 5 iş günü içinde açıklanıyor olması, sınavın en büyük avantajıdır. Buna ek olarak sınav sonucunuzu öğrendikten hemen sonra PTE Sınavına yeniden müracaat edebilirsiniz.

PTE Sınavı Ücreti :  375 TL (erken kayıt) - 478 TL ( 2 günden az bir süre kala kayıt)
PTE Sınavına Girebileceğiniz İller : İstanbul, Ankara, Denizli, Diyarbakır, Adana, Kayseri, Erzurum
PTE Sınavını Kabul Eden Üniversitelerden Bazıları: Bahçeşehir Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi
PTE Sınavı Ücretsiz Çalışma Kaynakları : buraya tıklayın
PTE Sınavı Ücretli Çalışma Kaynakları :  buraya tıklayın

PTE Academic'in kendi sitesinde İngilizce pek çok bilgi mevcut olup, sınava kayıt öncesi en önemli bilgileri sizlerle paylaşmaya çalıştık. Sınava olan talebin artması sonucunda birbiri ardına kurslar açılmaya başlandı. Kimisini üniversitelerin sürekli eğitim merkezleri kimisini özel dershaneler açıyor. Tavsiyem öncelikle sınavı tanıyınız. Eğer sınava yatkınsanız ve evde çalışırım diyorsanız, ücretli ve ücretsiz kaynaklardan faydalanarak kendiniz çalışın. 

Eğer zamanım yok veya kendim çalışamam diyorsanız, hem kesenize uygun hem de size en iyi çalışma olanaklarını sunan bir kursa kayıt olmanız.

0 yorum:

Yorum Gönder